Muistikirja by Sanna van Leeuwen [epub, pdf, doc, kindle]

Muistikirja ePub, PDF, Kindle, Doc versions Available Miksi vanhetessa vuodet tuntuvat kuluvan nopeammin? Mistä déjà-vu-kokemus johtuu?

Muisti on läheisin matkakumppanimme elämän varrella. Se säilyttää lokeroissaan elettyä elämäämme ja muistuttaa meille, keitä olemme ja mitä olemme kokeneet. Muisti on myös oikukas, se saattaa kadottaa jotain tärkeää ja kaivaa esiin sellaista, jonka mieluiten unohtaisi.

Elämäkerrallinen muisti varttuu yhdessä kanssamme, mutta se herättää myös kysymyksiä:
Miksi lapsuuden muistoissa kesälomat tuntuvat niin pitkiltä? Millaisia ovat ensimmäiset muistomme? Miksi tietty tuoksu tuo mukanaan paljon eläviä mielikuvia? Entä miten autististen nerojen ylivertainen muisti on selitettävissä? Helpottavatko valokuvat muistamista vai peittävätkö ne alkuperäiset muistot alleen? Miksi traumaattiset muistot pyyhkiytyvät mielestä? Mielenkiintoisia ovat myös yhteiset muistot: missä olit kun kuulit prinsessa Dianan kuolemasta?

Muistikirja alkaa lapsen ensimmäisistä muistoista ja päättyy viimeisiin hetkiin, kun eletty elämä kulkee silmien edestä filminauhana. Teos etsii vastausta muistamisen mysteeriin psykologiasta, historiasta ja kaunokirjallisuudesta. Tämä valaiseva, viihdyttävä ja moniin tapauskertomuksiin ja tutkimuksiin perustuva kirja tarjoaa tuoreen näkökulman siihen, miten ja miksi me muistamme.

Tags: download, sanna van leeuwen, ebook, epub, muistikirja

eBook info

  • Title: Muistikirja
  • Author:
  • Publisher: Atena
  • Archive include: ePub, PDF, doc, kindle versions